Buurtcentrum d’Opperstraat opent de deuren

In het Parochiehuis in de Opperstraat 40 in Liedekerke is voortaan iedereen welkom in het nieuwe buurtcentrum. Het buurthuis is voorlopig twee dagen per week open voor iedereen die er een babbeltje wil slaan of een interessante activiteit wil volgen.

Met een receptie en een optreden van Les Poulains Flandriens werd woensdagavond het buurtcentrum d’Opperstraat in Liedekerke feestelijk geopend. “Het idee om een buurtcentrum op te richten is ontstaan uit het project Zorgzame Buurten, waarbij we opmerkten dat mensen niet altijd weten waar naartoe met hun hulpvragen. Vijf jaar lang heb ik aan de kar getrokken en uitgekeken naar dit moment”, sprak een opgetogen Rita Triest (CD&V), schepen van Sociaal Welzijn.

Het buurtcentrum moet een plek worden waar iedereen welkom is. “Het moet de brug vormen tussen jong en oud en mensen van verschillende afkomst. Het is in de eerste plaats een gezellige ontmoetingsplek waar je de krant kan lezen, iets kan komen drinken en een babbeltje slaan met de andere inwoners. Maar er zullen ook regelmatig activiteiten en infomomenten georganiseerd worden.”

Het buurtcentrum is open op maandag van 9 tot 20 uur en op woensdag van 9 tot 17 uur. Op maandagmiddag is de coördinator Femke De Dobbeleer telkens aanwezig. “Door onze deuren twee dagen in de week open te stellen, kunnen inwoners gewoon binnenlopen en in contact gebracht worden met de juiste instanties”, zegt Femke. Bij het Digipunt kan je op woensdagvoormiddag dan weer terecht voor alle digitale vragen, gaande van werken met Facebook tot online bankieren. En tijdens het infocafĂ© elke laatste maandag van de maand om 19 uur, komt een specialist uitleg geven over een bepaald thema. Ook de nieuwe ouderenraad zal er regelmatig vergaderen

“We willen sowieso nog extra activiteiten organiseren en ons buurtcentrum uitbreiden met extra diensten. Denk maar aan een pedicure die regelmatig langskomt. Op termijn willen we ook warme maaltijden aanbieden aan een democratische prijs in samenwerking met Sint-RafaĂ«l. Zo kan ons buurtcentrum hopelijk uitgroeien tot een Lokaal Dienstencentrum.

Topartikels editie Ninove-Dender