InclusieAmbassade komt naar gemeenteraad in Merchtem

Vanaf maart tot oktober 2023 toert InclusieAmbassade rond in Vlaanderen om te presenteren over inclusief lokaal beleid voor personen met een beperking. Dit in het kader van de campagne ‘Burgemeesters voor iedereen’. Op maandag 25 september is Merchtem aan de beurt. Afspraak voor aanvang van de gemeenteraad die avond om 20 uur. Bedoeling is om de raadsleden te inspireren rond een inclusief lokaal beleid voor personen met een handicap.

Ambassadeur voor inclusie Dominiek Heyvaert, die zelf in Merchtem woont en autisme en een niet aangeboren hersenletsel heeft, zal er vertellen over het belang van inclusie voor personen met een beperking en over waar hij op zou inzetten als burgemeester. “Daarenboven delen we de belangrijkste bevindingen uit de enquête over lokaal inclusief beleid die InclusieAmbassade in 2022 rondstuurde naar alle Vlaamse lokale overheden,” klinkt het bij de sociaal-culturele netwerkorganisatie.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

• Hoe kan je als stad of gemeente meer aandacht geven aan een toegankelijke en geïntegreerde benadering van inclusie van alle inwoners?

• Wat zijn de gemeenschappelijke drempels om aan inclusie te werken in steden en gemeenten?

• Hoe kan je hier als beleidsmaker aan werken?

• Wat loopt goed en waar kan je goede voorbeelden en inspiratie vinden?

• Welke impact heeft een inclusief lokaal beleid op de inwoners van jullie stad of gemeente?

“De hoofddoelstelling is te inspireren en motiveren om verder te werken aan een meer inclusief Merchtem. We laten ook ruimte voor vragen en opmerkingen vanuit de gemeente en gaan op de foto met de burgemeester die een inclusiesjerp draagt.”

http://www.inclusieambassade.be/

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk