Julie De Donder stelt eerste single voor

Voltooid verleden tijd, zo heet de eerste single van Julie De Donder (20) die dinsdag werd gelanceerd samen met een videoclip. Julie wil de komende tijd nog meer eigen nummers uitbrengen en wordt daarin gesteund door haar vader en mediafiguur Walter De Donder.

De afgelopen jaren leerden we Julie De Donder kennen door haar moedige getuigenis over de eetstoornis waarmee ze kampte. Voor haar eerste single put ze ook inspiratie uit haar eigen leven. “Voltooid verleden tijd gaat over een stukgelopen relatie”, vertelt ze. De twintigjarige dochter van de Affligemse burgemeester en mediafiguur Walter De Donder schrijft al langer eigen nummers.

“Aanvankelijk schreef ik in het Engels maar VVT, zoals het nummer op sociale media gelanceerd werd, is een pop/rock-song in het Nederlands. De nummers die ik tot nu toe geschreven heb, zijn allemaal autobiografisch. Ik wil de mensen raken met mijn muziek en dat lukt misschien het makkelijkst in mijn moedertaal. En het is nu ook een beetje een hype om in het Nederlands te zingen. Ik hoop dat de luisteraars echt mee zijn in het verhaal en de treurnis voelen. Het zou zo een pagina uit mijn dagboek kunnen zijn.”

LEES VERDER ONDER DE VIDEO.

De nieuwe single werd gelanceerd met een strak geregisseerde videoclip. Die werd opgenomen op twee opvallende locaties in Affligem: de oude molen De Vis en het domein Verbrugghen. “Ik woon enkele huizen verder van het domein, ik spendeerde hier heel veel tijd. De plek heeft iets magisch, ik kom hier tot rust. De videoclip had nergens beter gedraaid kunnen worden dan hier, ik keer een beetje terug naar mijn kindertijd”, zegt Julie daarover.

Een eerste eigen nummer, een videoclip en nog vier à vijf nummers die op de plank liggen, we mogen de komende maanden nog meer verwachten van Julie. “Een album kan zeker een doel worden maar is het nu nog niet. Eerst hoop ik dat dit nummer een succes wordt en dan zie ik wel. Maar ik droom er wel van om mijn muziek op een podium te brengen. Dat is het machtigste gevoel dat je kan meemaken, maar alles op z’n tijd.”

Met een ding zit het alvast goed: Julie’s vader Walter De Donder is meteen ook haar manager en hij kent het showbizzwereldje door en door. “We hebben een goede vader-dochterrelatie, we zijn echte copains. Ik kan alles aan hem vertellen. Pas op, dat is niet altijd zo geweest. Hij was vroeger heel vaak afwezig door zijn werk. Ook dat is een verhaal dat ik nog wil brengen: hoe slecht de band ook is, het kan altijd verbeteren.”

Walter De Donder supportert dan ook vanop de eerste rij voor zijn dochter. “Maar ik ben ook kritisch. Mocht het niet goed geweest zijn, dan had ik Julie ook aangeraden om haar zangcarrière te beperken tot onze badkamer als we niet thuis zijn”, lacht hij. “Maar mijn intuïtie zegt dat het goed zit. Daarom nam ik ook een beetje de rol van manager en regisseur op mij. Ik zit al even in het wereldje en wist wie ik moest aanspreken om een goede technische ploeg te vormen. Maar verder hou ik me liever op de achtergrond.”

Er loopt verder nog een opvallende parallel tussen de carrière van Walter en Julie. “Bij de lokale toneelkring Prutske hebben we allebei dezelfde hobby en passie ontdekt. In het eerste theaterstuk waar Julie in meespeelde, was ik de regisseur”, zegt Walter De Donder. “Het is pas de laatste drie jaar dat ik toneel ben beginnen spelen. Maar op de planken ben ik helemaal opengebloeid”, vult Julie aan.

“Je moet doen wat je graag doet. Julie heeft de voor- en nadelen van een mediacarrière gezien. Maar als je een droom hebt, moet je u gooien. Ik ben zeer fier op haar maar ze moet vooral haar eigen ding doen”, besluit hij.

Topartikels editie Ninove-Dender