Omnisportclub Roska staat voor 38ste seizoen

In 1986 werd omnisport- en turnclub Roska in Asse opgericht en deze week starten ze aan hun 38ste seizoen. Bij de club beoefenen ze het Hébertisme, een natuurlijke methode voor lichamelijke ontwikkeling.

Aan de publieke sporttoestellen aan de Boekfos kan je de leden van de omnisport- en turnclub Roska wekelijks aan het werk zien. Daar beoefenen de leden het Hébertisme, een natuurlijke methode voor lichamelijke ontwikkeling. “De methode werd in het begin van de twintigste eeuw op punt gezet door de Franse marinekapitein George Hébert”, zegt Frank Mattens van de vzw Roska. “Tijdens zijn wereldreizen merkte hij dat de volkeren die leefden in de vrije natuur een hogere ontwikkelingsgraad op lichamelijk vlak bereikten dankzij een geheel van de overlevingsbewegingen zoals lopen, springen, klimmen, zwemmen. Vandaag staat Hébertisme voor een volledige ontwikkeling van lichaam en geest. Er is geen competitie en de lessen vinden altijd plaats in de open lucht.”

Deze week start de club met het nieuwe werkingsjaar, het 38ste seizoen op rij al. “We hebben in onze club zeker heel wat jongeren die qua beweging zeer goed bezig zijn en de lichamelijke training niet schuwen”, zegt Frank Mattens. Maar extra leden blijven zeker welkom. “Een leeftijdsgroep die we tot nu toe weinig bereikten, en dat was vroeger wel anders, zijn de dertig- en veertigjarigen. Er zijn ook steeds meer vrouwen dan mannen die aan hun fysieke conditie komen werken. Daarom hebben we voor deze groep een nieuw concept uitgewerkt. HIIT, ofwel high intensity interval training, samen met omnnibalsporten. Natuurlijk staan we ook open voor mensen zonder bewegingsachtergrond. Ze worden begeleid door leerkrachten in de lichamelijke opvoeding.”

Vanaf maandag 4 september gaan de lessen opnieuw van start. Het turnen en de algemene conditietraining vindt plaats in de sportzaal op de campus Vijverbeek, het Hébertisme op de Boekfos. “Naast onze wekelijkse sportlessen bieden we de leden ook de kans om deel te nemen aan weekendactiviteiten zoals initiaties in rotsklimmen, trektochten in de natuur, seizoen wandelingen en nog veel meer. Zo zijn wij er al die jaren in geslaagd heel wat mensen een bewegingsattitude bij te brengen.

Alle informatie kan je terugvinden op de website: www.roska.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk