Studie voor nieuw cultureel centrum

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw laat een studie uitvoeren om te zien of een cultuurcentrum met een zaal van minstens driehonderd zitjes en een eigen programmatie haalbaar is in de gemeente. 

Sint-Pieters-Leeuw is met meer dan 32.000 inwoners de derde grootste gemeente van het Pajottenland, maar in tegenstelling tot Dilbeek, Halle, Beersel en Ternat heeft Leeuw nog geen eigen cultuurcentrum. In het gemeenschapscentrum Coloma kunnen geen grote activiteiten plaatsvinden.

‚ÄėEr wordt al meer dan 25 jaar gepraat over een¬†cultuurcentrum¬†in de gemeente‚Äô, zegt schepen van cultuur Jan Desmeth (N-VA).

‚ÄėEen echte beslissing werd nooit genomen. De andere culturele centra zijn erkend en ondersteund door de Vlaamse regering.¬†In 2009 liet de regering wel weten dat er in Zuidwest-Brabant nog ruimte is voor een cultureel centrum dat de gemeente overstijgt. Een nieuwe cultuurzaal mag geen concurrentie zijn van de bestaande centra. Maar er is bijvoorbeeld in de streek geen locatie voor musicals of klassieke opvoeringen.‚Äô

Ook buurgemeente Lennik wordt bij de studie betrokken.

‚ÄėEen groot cultureel centrum moet uitstraling hebben in de hele streek.¬†Lennik¬†krijgt zijn zeg in een mogelijk project‚Äô, zegt Desmeth.

Oppositiepartij Open VLD liet al weten dat 30.000 euro voor de studie veel te hoog is.

‚ÄėDe studie moet ons net behoeden dat we een¬†cultuurcentrum¬†uitbouwen om dan nadien miljoenen euro‚Äôs te verliezen omdat het een slechte beslissing was‚Äô, aldus Desmeth.

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...