Twaalfjarig meisje aangereden op oversteekplaats

Een twaalfjarig meisje is dinsdagmiddag met haar fiets aangereden door een voertuig bij het oversteken van de Hendrik I-lei. De verwondingen van het slachtoffer lijken gelukkig mee te vallen.

De aanrijding gebeurde rond 15.50 uur. Het meisje ging met haar fiets de Hendrik I-lei over ter hoogte van de Peter Benoitstraat en werd daarbij op de oversteekplaats gegrepen door een wagen. Meteen werd een MUG en een ambulance ter plaatse gestuurd.

De verwondingen van het slachtoffer lijken in eerste instantie mee te vallen. “Het meisje was gekwetst aan de voet maar wel bij bewustzijn”, zegt politiewoordvoerster Catherine Bodet. “Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. Er werd voor de zekerheid wel een verkeersdeskundige aangesteld door het parket Halle-Vilvoorde omdat interne verwondingen niet uitgesloten konden worden.”

De bestuurster van het voertuig dat de fietser had aangereden was erg aangedaan door het ongeval. De emotionele shock was zelfs dermate groot dat er ook een ambulance ter plaatse moest komen.

De Hendrik I-lei richting Mechelen werd omwille van het ongeval een tijdlang afgesloten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise