Horteco schenkt zelf geteelde groenten aan armoede-organisatie (W)armkracht

De Vilvoorde tuinbouw- en wetenschapsschool Horteco schenkt 24 kisten biologische groenten en fruit aan mensen die het moeilijk hebben. Op die manier gaan de verse producten niet verloren want de schoolwinkel is door de coronamaatregelen niet toegankelijk voor klanten.

Naar goede gewoonte verkoopt Horteco eigen producten aan leerlingen, ouders en buurtbewoners. De schoolproducten worden geteeld op het schooldomein met de hulp van de leerlingen. De verkoop van seizoensfruit, biologische groenten, bloemen, honing, siroop en eigen fruitsappen liep de afgelopen jaren steeds goed. Elke vrijdag verkoopt de school seizoensproducten aan een democratische prijs en bevordert zo lokale productie en verkoop.

De coronacrisis gooit echter roet in het eten. “De school is niet toegankelijk voor externen en de winkel heeft daardoor overschotten”, zegt communicatieverantwoordelijke Tine Tweepenninckx van Horteco. “De school kiest ervoor die niet via de veiling aan te bieden, maar schenkt de verse producten aan mensen die het moeilijk hebben. De Vilvoordse organisatie (W)arm-kracht, die zich inzet tegen armoede en uitsluiting, ontvangt op deze manier een 20-tal kisten biologisch geteelde groenten en vier kisten appelen. Zij zullen ervoor zorgen dat de producten gaan naar wie ze goed kan gebruiken. In tijden van eenzaamheid en financiële onzekerheid voor velen wil de school de lokale gemeenschap hiermee ondersteunen.”