Vrienden van La Cabane gul voor het MAI!

Wie herinnert zich nog het initiatief van de ‘Vrienden van La Cabane’ in De Werker tijdens de eindejaarsperiode? In de Werker werd toen een wijnbar open gehouden. En met succes! Avond na avond groeide dit uit tot een bomvol café. De opbrengst wilden de inrichters niet voor zichzelf houden, het was de bedoeling om die te schenken aan een goed doel in Opwijk.

Anderzijds was er het MAI -Maria Assumpta Instituut dat het project ‘beroepskledij voor iedereen!’ had ingediend bij De Warmste Week. Het MAI is een beroepsschool en om een vak te leren hebben leerlingen beroepskledij nodig en beroepsmateriaal.

“De prijzen van deze fundamentele middelen zijn enorm gestegen, vele gezinnen kunnen dit niet meer betalen. Maar kledij moet ook gewassen worden en we merkten dat dit niet meer zo evident is geworden. Méér en méér kinderen leren hun beroep met vuile beroepskledij aan en daar schamen ze zich voor,” vertelt directeur Hilde Aelbrecht. “Maar onze nieuwe richting, textielverzorging, kan dit oplossen. Als kleine school hebben we daarvoor echter een ferm budget nodig. Noem maar op: aankoop van een industriële wasmachine en droogkast, een reeks kleren in alle maten en voor alle opleidingen, een strijkrol… En natuurlijk 145 leerlingen!

Wanneer we deze uitrusting hebben en een wasklas geïntegreerd is in de nieuwbouw, kunnen leerlingen tegen een kleine vergoeding kledij huren. Die kledij kunnen we dan zelf wassen en herstellen. Ieder kind heeft het recht om op de juiste manier, proper en fier zijn beroep te leren.”

La Cabane heeft er voor gekozen om hun cheque rechtstreeks aan het MAI te schenken en deed dit op deopenklasdag van de school op donderdag 14 maart. Die mannen brachten een mooie cheque van meer dan 5.000 euro mee!

Inmiddels heeft de school ook een nieuwe huisstijl en logo alsook een nieuwe website: www.mai.vko.be  (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk