samen1745 schenkt opbrengst hartjesactie aan De Wereld Van Indra

In de loop van februari verkochten de kandidaten en bestuursleden van samen1745 hartjespralines. De opbrengst, goed voor 600 euro, gaat naar De Wereld Van Indra. Dankzij een actie van jongerencollectief JEZ! wordt dat bedrag zelfs verdubbeld tot 1.200 euro. Op vrijdag 15 maart overhandigde samen1745 een cheque tijdens de wekelijkse markt, waar De Wereld Van Indra een gelegenheidsstandje openhoudt.

“Met deze symbolische actie rond de periode van Valentijn wilden we werken rond verbinden,” aldus samen1745. “Als nieuwe partij staan we voor verbinden over partijgrenzen heen, voor alle Opwijkenaren. Ook De Wereld Van Indra waaraan we de opbrengst schenken, werkt verbindend.”

De Wereld Van Indra werkt in Opwijk met kwetsbare jongeren met gedrags- en/of emotionele moeilijkheden die hun schoolse traject bemoeilijken. Sommige jongeren verzeilen in een neerwaartse spiraal waar ze het contact met de school en een opleiding zelfs helemaal kunnen verliezen en daarmee ook hun kansen op ontwikkeling. “De organisatie komt voor hen op en organiseert een krachtgericht traject om hen opnieuw een gevoel van eigenwaarde en een positief toekomstperspectief te geven. Dat willen wij graag mee ondersteunen,” klinkt het bij samen1745.

Dankzij de grote goede doelenactie van het jongerencollectief JEZ! wordt het bedrag van samen1745 verdubbeld. JEZ! werkt samen met zo’n 200 organisaties die jongeren centraal zetten en haalt een paar keer per jaar geld op voor jongerenorganisaties. De eerste fundraising in 2023 bracht 3.219.191 euro op. Ook in 2024 loopt de actie, met de finaleweek van 24 tot en met 29 maart. De Wereld van Indra is één van de 200 geselecteerde jongerendoelen. Dankzij JEZ worden de 600 euro van samen1745 dus 1.200 euro waard!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk