Knip in Mechelstraat vanaf 2 april

Lokaal bestuur Opwijk onderzocht op vraag van het plaatselijke buurtcomité welke maatregelen konden genomen worden om de veiligheid te verhogen en het sluipverkeer te weren uit de Mechelstraat (Droeshout).

Na een infovergadering en een bevraging van de bewoners bleek de meerderheid voorstander te zijn om een knip door te voeren.

De knip wordt ingevoerd vanaf dinsdag 2 april 2024 ter hoogte van Mechelstraat nr. 11 langs de kant van Steenweg op Vilvoorde. Hier worden betonblokken geplaatst om doorgaand verkeer via de aangrenzende parking onmogelijk te maken en de doorgang voor fietsers te waarborgen.

Ontsluiten via Mazelstraat is ook de meest veilige manier van ontsluiting voor de bewoners door de aanwezigheid van de bestaande verkeerslichten. Zo worden ook extra gevaarlijke conflicten in het verkeer ter hoogte van de Steenweg op Vilvoorde vermeden.

De knip wordt uitgevoerd in een proefopstelling gedurende maximaal 6 maanden. Na de proefperiode wordt de ingreep geëvalueerd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk