Ella De Neve maakt comeback in gemeentepolitiek met tweede plaats op lijst LB+

Provincieraadslid Ella De Neve (43, Open VLD), die tot 2016 schepen was in buurgemeente Merchtem, staat op de tweede plaats bij LB+ in Meise bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De Neve is een nieuwkomer bij LB+. Ze woont al een hele poos in Meise maar haar roots liggen in Merchtem. Daar werd De Neve in 2000, toen ze negentien jaar was, rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid met 632 voorkeurstemmen.

Nadien groeide ze door tot schepen en na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd ze eerste schepen en de rechterhand van toenmalig burgemeester Eddie De Block. Ze haalde in 2012 liefst 1.251 voorkeurstemmen en werd bevoegd voor Basisonderwijs, Informatie, Vlaamse Aangelegenheden, Vrouwenemancipatie, Markten, Evenementen en Toerisme.

Die reeks bevoegdheden was moeilijk te combineren met haar gezinsleven. Ze verhuisde uiteindelijk naar Wolvertem en nam in 2016 afscheid van de politiek in Merchtem. Maar het bleef dus kriebelen, want Ella De Neve stelde zich wel kandidaat in 2018 voor de provincieraadsverkiezingen en werd provincieraadslid. “Het kriebelt om mij opnieuw lokaal in te zetten”, zegt De Neve. “Ik ijver voor praktische realisaties die onmiddellijk een verschil maken voor de burger.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise