Lading bouwmateriaal uitgekieperd in zijstraatje A12

Luc Larivière, de zwerfvuil- en sluikstortcoach van Meise, heeft in de Boskant, een doodlopend straatje dat alleen via de A12 bereikbaar is, opnieuw een groot sluikstort ontdekt. Een volle vrachtwagen bouwmateriaal was er gewoon op de weg uitgekipt.

De wijkagent werd door Larivière ter plaatse geroepen en gemeente ingelicht. “Er lagen al een tijdje verschillende stortingen maar die laatste sloeg wel alles. Een volle vrachtwagen bouwmateriaal werd uitgekipt op de weg zodat de aangrenzende autohandelaar zelfs geen toegang meer had tot zijn bedrijf. Ondertussen bleef ik niet bij de pakken zitten en heb ik ook al het andere vuil dat al eerder in het bosje was gestort bijeen verzameld. Dit stukje straat ruimden wij twee jaar terug met een paar vrijwilligers. Maar nu, helaas: wat een puinhoop. Het is ontmoedigend maar ik kijk nergens meer van op. De andere sluikstortingen waren zeer divers: olie, auto-onderdelen, plastiek, huishoudelijk afval en een 17-tal zakken met asbest daktegels,… Intercommunale Incovo kwam met de vuilniswagen ter plaatse maar zag dadelijk dat dit onbegonnen werk was voor al dat bouwmateriaal. Nu zijn ze met een grote container gekomen en is alles opgeladen. Wie achter de stortingen zit, is moeilijk te zeggen en zeker te bewijzen. Er is een klacht ingediend tegen onbekenden.”

De gemeente gaat bekijken of het wettelijk toegestaan is om dat stukje straat af te sluiten met een slagboom. “Dit zou een mooie oplossing zijn wat daar komt niemand, zelfs geen wandelaar. Buiten ikzelf (lachje).”

Bij de tussenkomst werd overigens door de zwerfvuilcoach en de wijkagent ook vastgesteld dat er twee honden in erbarmelijke omstandigheden verbleven op het terrein van de autohandelaar. “Er werd al eerder een klacht ingediend voor dierenverwaarlozing en de twee uitgehongerde Duitse schepers werden dan ook op last van de politie weggehaald.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise