Directie grijpt in na stijgend aantal besmettingen: scholen Virgo+ en De Knipoog rest van de week dicht

Twee Vilvoordse scholen – secundaire school Virgo+ en basisschool De Knipoog – gaan de rest van de week dicht en schakelen over op afstandsonderwijs. Daarmee wil de directie een antwoord bieden aan het stijgend aantal besmettingen.

Beide scholen liggen samen op Campus Roosevelt. Basisschool De Knipoog was maandag al dicht. Dinsdag blijft ook Virgo+ gesloten.

“Omdat we de laatste tijd het aantal besmettingen in de twee scholen van Katholiek Onderwijs Vilvoorde (KOV) zien stijgen, hebben we na overleg besloten om voor deze leerlingen voor deze week over te stappen op afstandsonderwijs”, zegt algemeen directeur Johan Van Engelant (KOV). “De leerlingen van De Knipoog komen dus negen dagen niet op de school. De leerlingen van Virgo+, die vandaag wel les hadden, zijn dan 6 dagen niet aanwezig op de school. Als de leerlingen zich dan thuis houden aan alle corona-regels, hopen we een knik te brengen in de stijgende grafiek van het aantal besmettingen.”

In sommige afdelingen van de school zijn er verschillende leerkrachten afwezig. “Sommigen omdat ze positief testten, anderen omdat ze in quarantaine zitten of om andere medische redenen.

In kleuterschool is het aantal afwezig leerkrachten zelfs zo groot dat het organiseren van degelijk onderwijs in coronatijden niet meer mogelijk bleek.” Het combineren van afstandsonderwijs voor leerlingen in quarantaine en contactonderwijs voor de leerlingen aanwezig in de school, vraagt heel wat van de leerkrachten. We begrijpen natuurlijk ook dat het voor de ouders niet altijd even eenvoudig is om opvang te kunnen regelen. We hopen dat de ouders begrijpen dat we deze maatregel nemen in het belang van de gezondheid van onze leerlingen en personeelsleden.”

Op Campus Roosevelt zijn vandaag 9 personeelsleden en 40 leerlingen in quarantaine. “Niet iedereen in quarantaine test natuurlijk positief. Het cijfer toont wel aan dat het nodig was dat we actie ondernamen.” In totaal volgen er 1550 leerlingen les bij de Knipoog en Virgo+.

Foto: Google Maps

Meest gelezen op Goeiedag.be