Nieuw Heldin bier

Margaux Van Puyvelde (30) gaat verder op het ingeslagen pad van jonge brouwer. Nadat ze vorig jaar haar eigen Heldin (Flanders IPA) lanceerde voegt zij daar nu een tweede bier aan toe: Bonny Red. Margaux ontwikkelde het recept voor beide bieren in haar proefbrouwerij op de Singel in Opwijk.

Bonny Red is een koper-rood bier, hergist op fles. Het bier heeft een vol, moutig karakter. De gebruikte hoppen zijn Nugget van het hoppeveld in Opwijk alsook Mandarina Bavaria en Simcoe voor een fruitige toets.

“Bonny Red is een degustatiebier dat meer de nadruk legt dan op de hoppen, al is hop nog steeds belangrijk om het bier in evenwicht te brengen.” aldus Margaux. “Ik ben er dan ook trots op dat we hiervoor gebruik kunnen maken van onze lokale Opwijkse hop.”

De twee Heldin bieren worden op grotere schaal gebrouwen in samenwerking met Brouwerij De Graal in Brakel. Heldin – Bonny Red bier zal in de loop van oktober beschikbaar zijn in dezelfde verkooppunten als Heldin – Flanders IPA.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk