Jonge voetballers kunnen hartje ophalen op pop-up veldjes

De Vilvoordse jongeren kunnen zich de hele zomer lang uitleven op pop-up voetbalveldjes in de verschillende wijken. De vier veldjes, twee voor streetsoccer en twee voor pannavoetbal, blijven steeds gedurende twee weken staan en zijn vrij te gebruiken.

“Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar sportaanbod in de wijken, hebben we pop-up voetbalveldjes laten bouwen die we gemakkelijk kunnen verplaatsen. Op die manier kunnen we snel inspelen op de vraag vanuit de verschillende wijken. De veldjes werden aangekleed door de Vilvoordse kunstenaar Christopher en geven een echte urban feeling tijdens het voetballen”, aldus Jeugdschepen Moad El Boudaati (SP.A).

Tot en met 21 juli zijn de veldjes te vinden in de wijken Peutie (Vredestraat) en Kassei (Rubensstraat, achter bushalte Vilvoorde Breemput). Daarna staan het Tyndalepark en de sportzone onder de Europabrug op het programma.

De stad houdt ook op regelmatige basis permanentie aan de veldjes. Op die momenten kan je sport- en spelmateriaal uitlenen of deelnemen aan clinics, workshops en wijktornooien.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise