Uitslaande brand verwoest achterbouw woning: één bewoonster raakt lichtgewond

De Grimbergse deelgemeente Humbeek werd zondagavond opgeschrikt door een uitslaande brand in de Steeneikstraat. Het vuur ontstond in de keuken van een woning. De schade is aanzienlijk maar de toegesnelde brandweer kon voorkomen dat het pand volledig in vlammen opging. Eén bewoonster liep lichte brandwonden op.

Het vuur ontstond rond 20 uur in de keuken en breidde zich vliegensvlug uit tot een uitslaande brand. De brandweer snelde massaal ter plaatse en kreeg het vuur uiteindelijk vrij snel geblust. De bewoners, een oudere vrouw en haar inwonende zoon, konden zichzelf tijdig in veiligheid brengen. “Wij hebben het pand kunnen vrijwaren maar de achterbouw waarin de keuken zich bevindt, is wel volledig verwoest”, vertelt brandweerofficier Ronny De Laet. “De bewoonster liep lichte brandwonden op aan haar hand en voorarm maar moest niet naar het ziekenhuis overgebracht.”

Het pand is voorlopig onbewoonbaar. “De elektriciteit is geraakt dat maakt dat men toch enkele weken werkzaamheden zal moeten verrichten voor het pand terug bewoonbaar is. Verder is er structureel geen schade.”

Het vuur ontstond door een pan met olie die op het vuur was blijven staan. De bewoonster ging er verkeerdelijk vanuit dat ze het vuur had afgedraaid.

Ook waarnemend burgemeester Philip Roosen (N-VA) kwam ter plaatse poolshoogte nemen. “Het zeer snelle optreden van de brandweer heeft hier erger voorkomen. De vrouw en haar zoon worden voorlopig opgevangen bij familie”, laat hij weten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise