11 nieuwe besmettingen in Grimbergen, het beest is terug

Het corona virus is weer in opmars. Terwijl in Merchtem, Asse, Ternat, Meise, Liedekerke en Dilbeek vorige week weer 1 of 2 besmettingen werden genoteerd steekt het virus monster vooral in Grimbergen weer de kop op. Op een week tijd werden er niet minder dan 11 besmettingen met covid 19 geregistreerd.

Waar in een eerste corona golf vooral bejaarde mensen het slachtoffer werden van besmetting met het virus, zijn het nu vooral 20-gers tot 60-gers die besmet raken. Dat is de groep van de actieve bevolking: ze gaan werken, ze gaan winkelen, ze gaan met vakantie, ze gaan op café en restaurants en zo meer.

Om de terugkeer van het virus te stoppen zal het nodig zijn om de maatregelen (opgelegd of aangeraden) zo strikt mogelijk op te volgen. Jonge mensen hebben minder dramatische gevolgen te vrezen maar ze kunnen wel oudere mensen besmetten. Bescherm uzelf en bescherm zo ook de anderen.

Topartikels bij Goeiedag.be