Brusselstraat zes dagen dicht voor asfaltering

In het centrum van Ternat wordt de Brusselstraat vanaf volgende woensdag nog zes dagen afgesloten tussen de Markt en de rotonde.

Onlangs werden in dit deel van de Brusselstraat de voetpaden vernieuwd en verbreed.

Woensdag 26 augustus wordt het wegdek afgeschraapt op de Markt, van aan de hoek (Reisbureau Alternatief) tot het rond punt Brusselstraat.

Donderdag en vrijdag voorziet de aannemer lokale aanpassingswerken aan het profiel van de onderlaag en het op hoogte brengen van de riooldeksels om vervolgens op maandag 31 augustus te asfalteren.

Tegelijk wordt het smal stuk van de Keizerstraat en het eerste (slechte) stuk van de Populierenveldlos in Wambeek aangepakt.

Deze werken worden uitgevoerd via een raamcontract met de intercommunale Haviland, die de werken coördineert.

‘Het gemeentebestuur heeft aangedrongen bij de aannemer om, deze werken uit te voeren nog voor schooljaar begint en de hinder zo kort mogelijk te houden’, zegt Jef Borremans (LVB), schepen van Openbare Werken.

De werken waren reeds een jaar geleden goedgekeurd maar werden omwille van de nieuwbouw op de hoek Molenstraat, waar al die tijd een kraan stond, en door de omgevingswerken aan het nieuwe gemeentehuis tot nu uitgesteld.

Het verkeer wordt tijdelijk omgeleid via Bodegem of de Assesteenweg.