Werken op Brusselsesteenweg vanaf 21 mei voor veiliger oversteken

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf dinsdag 21 mei op de Brusselsesteenweg (N290) in Brussegem. De huidige oversteekplaats aan basisschool Rinkeling wordt heraangelegd met een middeneiland. Zo kunnen schoolgaande kinderen na de werken de drukke gewestweg in twee keer oversteken.

Tijdens de werken komt er een tijdelijke oversteekplaats voor voetgangers en fietsers aan de Romeinsebaan. De werken duren volgens de huidige planning tot eind jun

Momenteel kunnen ouders en kinderen de Brusselsesteenweg al oversteken aan het zebrapad net voor de Rinkelingschool. Maar dat kan veiliger. Daarom rust Wegen en Verkeer de oversteekplaats binnenkort uit met een middeneiland. Dat zorgt niet enkel voor meer zichtbaarheid van overstekende voetgangers en fietsers, maar spoort automobilisten ook aan om trager te rijden.

Bovendien legt Wegen en Verkeer de bushalte ‘Brussegem Noorden’ in beide richtingen verhoogd aan. In een latere fase komt er ook een Hoppinpunt aan de nieuw aan te leggen parking aan de overkant van de school. De werken aan de parking zijn in opdracht en uitvoering van de gemeente Merchtem.

Voetgangers en fietsers steken tijdens de werken over naar de kant waar op dat moment niet gewerkt wordt. Dat kan via de tijdelijke oversteekplaats aan de Romeinsebaan. Op de Brusselsesteenweg blijft steeds één rijstrook open voor verkeer richting Brussel. Bestuurders die van Brussel naar Merchtem willen rijden, volgen een omleiding via de Dorpstraat. Reizigers van buslijnen 242, 245 en 543 raadplegen voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner.

“Met Hoppin zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer voor iedereen. Combimobiliteit staat daarin centraal: het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot een bestemming te bereiken. Er werden in totaal ongeveer 2000 Hoppinpunten geselecteerd; op ongeveer 600 punten zal Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren. Eind 2023 werkten we aan 190 Hoppinpunten; in 2024 staan circa 140 Hoppinpunten op de planning voor uitvoering,” aldus Anton De Coster, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be