Volledige heraanleg Sparrenlaan gaat van start

Na jarenlang juridisch getouwtrek over het statuut van de Sparrenlaan tussen de gemeente Grimbergen en één van de aanpalende eigenaars begint op maandag 6 mei de heraanleg van de Sparrenlaan. Een verademing voor weggebruikers die de 1 km lange straat geregeld trotseren. Met straatverlichting en fietspaden ziet de Sparrenlaan er vanaf eind oktober plots een stuk veiliger uit.

“Ons hoofddoel bij de heraanleg van de Sparrenlaan is het creëren van een veilige en aangename route voor fietsers en voetgangers”, zegt Mobiliteitsschepen Philip Roosen (N-VA). “We zetten ons in voor de aanleg van een breed fietspad van 175 cm aan beide zijden van de weg, waardoor een veilige doorgang wordt gegarandeerd.”

“Om de fietspaden een plaats te geven, wordt de weg iets smaller. Tussen de rijweg en het fietspad voorziet het ontwerp een haag om zo de veiligheid van fietsers nog beter te waarborgen”, vult schepen van wegen en water, Kirsten Hoefs (CD&V, aan.

Naast de herinrichting van de weg worden er aanpassingen gedaan aan de riolering om het regenwater dat op de weg valt beter af te voeren. “Een essentiële ingreep die ons helpt om wateroverlast in nabijgelegen gebieden te verminderen en de waterbeheersing te verbeteren.”

Dat veilig verkeer cruciaal is in Grimbergen, wordt onderstreept door de plaatsing van straatverlichting. “Om de veiligheid en zichtbaarheid te verbeteren, zal er na de heraanleg van de Sparrenlaan ook straatverlichting worden geplaatst”, geeft schepen Roosen mee.

Vanwege de complexiteit van het project, de aanwezigheid van een hogedrukgasleiding en laaghangende hoogspanningskabels, wordt de Sparrenlaan volledig afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers en voetgangers. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer wordt voorzien via de Vilvoordsesteenweg en de Oude Schapenbaan. De Populierendallaan zal enkel toegankelijk blijven voor plaatselijk verkeer.

“We begrijpen dat dit voor ongemak kan zorgen, maar het is noodzakelijk voor een veilige uitvoering van de werkzaamheden”, motiveert schepen Hoefs deze beslissing. “Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de parallelle veldweg om van het Groot Molenveld richting centrum Grimbergen te geraken.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise