Langensteenweg en Reedijk krijgen nieuwe laag asfalt op 30 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer geeft de rijweg van de Langensteenweg (N211) en de Reedijk een nieuwe laag asfalt. Een opfrisbeurt zeg maar.

Het wegdek van de Langensteenweg en een deel van de parkeerstrook aan Reedijk krijgt over een afstand van 250 meter een opknapbeurt tussen de Kerkstraat en de Burchtlaan. De aannemer verwijdert eerst de bovenste laag asfalt van de rijweg en de parkeerstrook. Nadien krijgt het wegdek een nieuwe laag asfalt en nieuwe wegmarkering.

De asfalteringswerken duren één, maximaal twee dagen vanaf donderdag 30 mei. De aannemer werkt overdag tussen 6u en 18u. Als het weer tegenvalt, kan het zijn dat de aannemer een extra dag nodig heeft.

Reedijk

Parkeren en bereikbaarheid 

Tijdens de werken is er parkeerverbod in de werfzone, op de rijweg en de parkeerstrook.
De parkeergelegenheden aan de August de Boeckhuis en aan de kerk en de parkeervakken aan de Reedijk zijn onbereikbaar tijdens de werken. Omwonenden parkeren tijdens de werken hun eigen wagen best buiten de werfzone.

Hinder voor weggebruikers: twee korte omleidingen

Voetgangers en fietsers: kunnen in de werfzone het voetpad blijven gebruiken (fietsers stappen aub af), maar mogen de gewestweg tijdens het asfalteren niet oversteken. Wandel tot het einde van de werfzone om de straat te kruisen.

Openbaar vervoer: De dienstregeling van De Lijn kan hinder ondervinden. Raadpleeg voor vertrek delijn.be/routeplanner, de app van De Lijn of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
Lokaal verkeer tussen Opwijk en Meise volgt een omleiding in beide richtingen via: Burchtlaan – Gasthuisstraat – Sint Janstraat – Langensteenweg (N211). Dit is de omleiding zoals tijdens de wekelijkse markt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk