Natuurpunt-afdelingen in Noord-West Brabant starten met eigen regionale werking

De lokale Natuurpunt-afdelingen van Asse, Opwijk, Merchtem, Londerzeel, Grimbergen, Wemmel, Kanaalregio-Bos van Aa, Zemst én Meise hebben beslist om de krachten te bundelen met de opstart van een nieuwe regiowerking. Natuurpunt Noord-West Brabant wil meer en betere natuur in onze dichtbevolkte regio.

“Er is nood aan meer samenwerking en beter overleg tussen onze lokale afdelingen”, zegt Sil Willlems van Natuurpunt Asse. “Daarbij is het gewoon ook fijn om nieuwe mensen te leren kennen. Daarom kijk ik enorm uit naar onze eerste activiteit die we gaan organiseren, hopelijk in het najaar.”

Mogelijke voordelen zijn: regionale communicatie, grensoverschrijdende samenwerking, uitlenen van materialen, grote publieksactiviteiten organiseren, studieopdrachten en opleidingen organiseren, meer aandacht voor belangrijke beleidsdossiers, grotere natuurgebieden waar er zowel plaats is voor de natuur zelf als voor recreatie,…

“De inwoners van onze dichtbevolkte regio zullen alleen maar baat hebben bij deze grotere natuurgebieden want er is in onze regio duidelijk nood aan meer ruimte, rust en gezonde lucht”, zegt Frank Vermoesen van Natuurpunt Meise. “De mooie plekjes natuur die er nog overblijven in de rand rond Brussel staan enorm onder druk door de privatisering, de versnippering, de verstoring en de vervuiling. Samen staan we sterker om daar iets aan doen.”

Er komt een nieuwe vzw met enkele enthousiaste trekkers en misschien op termijn ook wel een vaste medewerker.

Topartikels bij Goeiedag.be