Eendracht Aalst toch in tweede klasse via rechtbank (update)

Eendracht Aalst blijft nu toch in tweede klasse. De club krijgt gelijk van de rechtbank, die de beslissing van het Arbitragehof teniet doet.

Dat is een verrassing waar zelf het bestuur niet meer op gehoopt had. Hoe het nu verder moet is nog heel onduidelijk. De kalender in tweede (en derde) ligt al vast.

Of deze uitspraak een geschenk is voor de club valt nog af te wachten want heel wat basisspelers zochten al andere oorden op.

Update 14.15 uur: Intussen bevestigt de woordvoerder van Eendracht Aalst ‘dat de rechter in kortgeding in Dendermonde vandaag oordeelde dat de KBVB veroordeeld wordt om aan Eendracht Aalst de licentie voor tweede klasse te overhandigen, en dit op straffe van een dwangsom.’

‘De Rechtbank is van oordeel dat het niet kan dat de voorzitter van de KBVB (François De Keersmaecker) ook bestuurder is van het BAS, dat op 15 mei had geoordeeld dat aan Eendracht Aalst geen licentie kon worden toegekend.’

‘Deze vermenging van hoedanigheden in hoofde van François De Keersmaecker brengt volgens de Rechtbank de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het BAS als arbitrage-instelling in het gedrang, hetgeen onder meer in strijd is met het recht op een eerlijk proces.’

‘Hierdoor zijn de rechten van Eendracht Aalst benadeeld, waardoor de Rechtbank van oordeel is dat de club, gelet op haar sportieve prestaties,
wel een licentie dient te verkrijgen.’