Siccard Boys vieren 50-jarig bestaan met Peizegemkermis

Vorig seizoen hing het voortbestaan even aan een zijden draadje na drie forfaits maar het bondsbestuur van de KAVVV liet de Siccard Boys verder spelen en kijk, een jaar later viert de club uit Peizegem haar vijftigjarig bestaan!

De Siccard Boys, met Sportcentrum De Block als uitvalsbasis en hun lokaal in Café Taxi, vieren die halve eeuw voetbal samen met jeugdhuis Tronk en KAJ Peizegem met een fuif op zaterdag 20 april in een tent op het kerkplein in Peizegem.

De club begon In feite in 1972 onder de naam Blauwe Duivels maar twee jaar later, in 1974 stampte speler Willy Siccard met de hulp van Coike De Vlieger een eigen team uit de grond. Die club kreeg de naam van Siccard Boys en ging van start in de KAVVV, het amateurvoetbalverbond op zaterdag waar ze nu nog speelt. Wijlen Willy Siccard is er niet meer bij maar zoon Kevin speelt nog altijd mee.

De ploeg speelde in de beginjaren op een terrein aan de Wolvertemse steenweg. Midden de jaren tachtig werd die stek verlaten en koos men voor het veld op de Tuinbouwschool. In 2011 speelde de club voor de eerste keer in haar bestaan kampioen maar vorig seizoen degradeerde de blauwe garde opnieuw naar de derde afdeling. Daar draaien ze dit seizoen terug mee bovenin onder commando van coach Gunter Slachmuylders. Ook secretaris Bart De Smedt blijft een steunpilaar van de club. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk