Günther Neefs was voltreffer op Muzico’s paasconcert

Zondagavond vroegen toevallige passanten zich af wat er te doen was in de Merchtemse kerk want er stond een mensenfile die reikte tot bijna aan de parking van het A. De Boeckhuis.”Du jamais vu” voor een concert in de kerk! Heeft Günther Neefs zoveel fans of is de faam van het paasconcert van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia de gemeentegrenzen overschreden? Het zal wel een samenloop zijn van beiden, maar feit is dat er een massa volk op de 40ste editie van het gebeuren afkwam.

Er moesten in allerijl stoelen worden bijgezocht om iedereen een plaatsje te geven waardoor het aantal van vijfhonderd toeschouwers ruim overschreden zal zijn. Het concert werd ingezet door Muzico, de roepnaam van Concordia. Er was blijkbaar veel gerepeteerd en onder leiding van dirigent Ben Vanlombeeck passeerden prachtige uitvoeringen van Adventure Island, Dublin Pictures, The Wishing Well, Dogon en een Deep Purple Medley de revue.

Na de pauze was het de beurt aan crooner en volbloed-entertainer Günther Neefs. Hij zette het publiek meteen op temperatuur en al die mensen aten gretig uit die uitgestoken hand. “Een kerk doet verbinden,” wist de Maneblusser en hij spoorde iedereen aan om mekaar een hand te geven. Liefde voor Muziek is een tv-programma dat Neefs geen windeieren heeft gelegd en hij zette dan ook knappe versies neer van She believes in me (Zij gelooft in mij van André Hazes), Wat een wonder van Stef Bos en Waterfall (Waterval van K3).

Vervolgens trok hij nog een blik klassiekers open met My Way, Bad bad Leroy Brown en New York New York. En of dat werd gesmaakt, Günther begaf zich tussen het publiek, toverde de handen van de enthousiaste toeschouwers in de lucht en versierde moeiteloos een paar bisnummers. Ja, Born to be wild, was op zijn plaats. De passage van Günther Neefs in Merchtem zal niet gauw vergeten worden!

Muzicovoorzitter Mark Vanderstraeten blonk van tevredenheid, men zou voor minder. Veertig paasconcerten, dat moet je verdienen! Vier mensen waren daar vanaf de eerste editie bij. Dat zijn de muzikanten Liliane Van Campenhout, Walter Teugels, Gunther Franken en de onvolprezen presentator Pieter Vercauteren. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk