Hugo De Grauwe werd 70

Daar mocht op geklonken worden in de Physical Fitness in de A. De Boeckstraat. Hugo De Grauwe (°13/04/1954) vierde zijn zeventigste verjaardag. De stichter en inspirator van de Merchtemse club liet in die bijna driekwarteeuw toch een fameus parcours optekenen op sportief vlak. Een sportman om te koesteren!

In de hoogdagen van Sport-Verheugt Merchtem won hij in 1976 de Gouden Kaatsbal als beste kaatser van Vlaanderen. Als gewichtheffer stond hij op de Olympische Spelen van 1980 in Moskou. Daarna kwam een geweldige carrière als powerlifter.

Hij grossierde in medailles op nationale en internationale kampioenschappen. In 2018 werd hij nog Europees kampioen powerliften bij de masters. Ook zijn persoonlijke records in deze sport mogen er zijn met 352,5 kg in de squat, 210kg in het bankdrukken: en 327,5kg in het deadliften.

Hugo mag dan wel met pensioen zijn, men kan hem nog bijna alle dagen terugvinden tussen de fitnesstoestellen en halters. Hij bleef ook niet gespaard van tegenslag want in 2020 werd hij getroffen door borstkanker. De sterke beer sloeg zich er door. Sinds enige tijd heeft de Merchtemnaar de zaak overgelaten aan zijn zoon Rik. Deze laatste is ondertussen sportief in de voetsporen van zijn vader getreden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk