Roel Van Mulders-Cup wil jeugd warm maken voor volleybal

Op zaterdag 4 januari 2014 wordt een volleybaldag georganiseerd ter nagedachtenis van de betreurde Roel Van Mulders, maar tegelijkertijd ter promotie van zijn geliefde volleybalsport.

De dag is opgedeeld in 2 luiken op 2 locaties:

  • in sporthal Kruikenburg te Ternat wordt er gefocust op volley-initiatie voor jeugd;
  • in sporthal Molenbos te Zellik wordt een demonstratiewedstrijd gespeeld tussen de ereklassers Asse-Lennik en Puurs, voorafgegaan door een aantal voorwedstrijden.

In 2012 overleed de Ternatse volleyballer Roel Van Mulders in een verkeersongeval.

Roel was in die periode bezig met de voorbereiding van een volleyfuif, samen met zijn ploegmakkers van volleybalclub Set-Up.

Om de herinnering aan Roel op een positieve manier levendig te houden werd het project verder gezet met het oog op een verder traject: de opbrengsten van de fuif worden nu geïnvesteerd in een dag ter promotie van de volleybalsport in de regio.

Een dag waarop de allerkleinsten kennis kunnen maken met volleybal via initiatielessen, maar zeker ook een dag waarop iedereen, ongeacht de leeftijd, kan genieten van de sport op verschillende niveaus.

Eventuele opbrengsten van de dag worden aangewend voor een project om kansarme jongeren de mogelijkheid te bieden om de volleybalsport te gaan beoefenen.

Het ultieme doel van dit alles is de realisatie van een droom van Roel en zijn vrienden: onze regio bestendigen als bakermat van het Belgische volleybal door een brede basis uit te bouwen bij de jeugd en deze jeugd te motiveren door topvolleybal in onze regio toegankelijk te maken.

Programma sporthal Kruikenburg (Ternat) – inkom gratis

  • 9 – 10.30 uur: Balsport-initiatie voor de allerkleinsten o.l.v. Mario Trochs
  • 10.30 – 16.30 uur: Oefenwedstrijden in verschillende jeugdreeksen (U11, U13 en U15)

Programma sporthal Molenbos (Zellik) – inkom gratis

  • 15 – 16.30 uur: Kruikenburg Dames 1 – VC Lennik
  • 17 – 18.30 uur: Kruikenburg Heren 1 – VC Zuun
  • 18.30 – 19.30 uur: Wedstrijd gelegenheidsteams ‘Vrienden van Roel’
  • 20.30 uur: Demonstratiewedstrijd Volley Euphony Asse-Lennik vs. VC Agrex Duvel Puurs

Affiche Roel Van Mulders Cup