Team William doorbreekt de stilte

De Ninoofs/Gentse band ‘Team William’ met o.a. Floris De Decker liet goed vijf jaar op zich wachten, maar komt op 24 april 2015 met nieuw werk naar de Vooruit (balzaal) in Gent. 

De eerste single ‘1995’ uit de nieuwe plaat die ‘drama’ zal heten, werd ondertussen al gelanceerd. De productie van ‘drama’ was in handen van Luuk Cox , beter bekend als Shameboy.

Het eerste album van Team William dateert reeds van 2009. Toen speelden ze op de betere Belgische festivals (Genk On Stage, Boomtown, Pukkelpop, Crammerock) en scoorden ze op Studio Brussel  met de singles:  You Have My Heart Okay, You Look Familiar, Wonderyear III. Ze speelden ook op het prestigieuze CMJ (New York), Go North (Inverness) en Canadian Music Week (CA).

 Vijf jaar en een bandpauze later, kan u op 24 april zelf vaststellen dat Team William (intussen versterkt met bassist Nils Tijtgat van Protection Patrol Pinkerton en drummer Matthias Dillen van School Is Cool) nog steeds garant staat voor dromerige, vrolijke indiepop. (Foto: Marjolein Hoornaert)

Topartikels editie Ninove-Dender