WTC Bodegem Sportief viert zilveren jubileum

Zondag vierde Wielertoeristenclub Bodegem Sportief haar 25ste verjaardag met een receptie in de lokalen van hoofdsponsor Bouwmaterialen De Marie in Ternat.

Begin 1990 besloten Filip Wijns en Erwin Broeders, die tot dan met WTC Groot-Bijgaarden hadden gereden, een nieuwe club op te richten.

Pierre Vierendeels, van de toen net ter ziele gegane club ‘t Velooke, werd wegkapitein.

‘De eerste leden waren Jan, Frank, Raymond, Hugo en Emiel Peetermans’, weet Erwin Broeders nog.

In 1991 deed de club al meteen een grote stunt: ze fietsten in zeven dagen naar Lourdes, ten voordele van Kom op tegen Kanker.

In 1993 namen ze deel aan de Ronde van België later ook aan andere klassiekers, zoals Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl voor wielertoeristen, en niet te vergeten de Ardense Pijl brevet La Roche en Zottegem-Roubaix-Zottegem.

De club nam ook het initiatief om samen te gaan zitten met de andere clubs van de regio om een kalender op stellen van de rally’s die ze organiseerden, zodat ze niet op dezelfde dag vielen.

Daaruit ontstond in 1997 de Bianchi Trofee, vandaag het toonaangevend circuit voor wielertoeristen in West-Brabant en de regio Dender.

In 2001 werd een mooie nieuwe uitrusting aangeschaft, kostprijs 78.000 frank.

Ter gelegenheid van het verjaardagsfeest werden alle uitrustingen van de laatste 25 jaar tentoongesteld. Aan de mode van de wielertoeristen blijkt niet zoveel veranderd.