Neos Opwijk met waaier aan activiteiten

Neos Opwijk bestaat inmiddels acht jaar en behoort daarmee tot de 224 afdelingen die Neos vzw telt. Neos vzw telt op dit ogenblik ongeveer 36.000 leden.

“De sterkte van onze vereniging is dat we openstaan voor iedereen, vrouwen en mannen, gehuwden en singles. Er wordt een afwisselend aanbod van voordrachten over daguitstappen, bedrijfsbezoeken en wandelingen aangeboden. Daarnaast biedt Neos vzw ook provinciale activiteiten aan,” aldus Philippe Quinart, de voorzitter van de Opwijkse afdeling.

“We zijn een seniorenvereniging maar zijn wel ondernemend. We zijn niet meer jong maar onze slogan is: “Foert, ik ben oud, en dan?”

Recent gingen we met 43 leden wandelen in Baardegem, bezochten we met 60 deelnemers het Hortamuseum, gevolgd door een wandeling in het kader van art nouveau. Ons stadsbezoek aan Mechelen wekte zoveel interesse op dat we een tweede dag dienden in te plannen. Vorig jaar gingen we op meerdaagse reis naar het Italiaanse Puglia.

Als sprekers mochten we al Dirk Draulants verwelkomen alsook Hendrik Cammu en Carine Jacobs met haar voorstelling “moederpijn”. Niet enkel oren en ogen worden verwend, maar ook de innerlijke mens. Zo leerden we cocktails maken en beleefden we een reis met een proefsessie van Zwitserse kazen.”

Recent heeft Neos vzw de “Verenigingspil” op de markt gebracht. Dit is niet gewoon een pil maar een folder waaruit duidelijk blijkt dat verenigen de beste medicijn is tegen de eenzaamheid.

Wie meer wil weten over Neos en meer bepaald over Neos Opwijk kan een mailtje te sturen naar neosopwijk@gmail.com of kan ook al eens een kijkje nemen op de facebookpagina. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk