Nieuwe stadsprins wordt vanavond aangesteld

Van 1960 tot 1985 organiseerden de Ninoofse carnavalisten prinsverkiezingen. Willy De Geest (Prins Jeroom I) was de eerste verkozene, Marc Vanden Eeckhoudt (Don Chips) de laatste. Sinds 1986 worden de carnavalsprinsen aangesteld door de Karnavalraad.

Kamiel Van Laethem (Prins Kamiel I) had de eer als eerste stadsprins zo de titel in ontvangst te mogen nemen. De voorlopig laatste in het rijtje is Gino Prest (Prins Presti). Tot vanavond. Dan zal Pascal Carael in bedrijfshal Cloë in de Merellaan bekendmaken aan welke fieëre kaffeegieter Prins Presti de scepter mag doorgeven. Aanvang van de Prinsaanstelling : 21.11 uur, dresscode ’55 with love’.

Op zondag 8 februari is er als slot van het carnavalsfeest der senioren, eveneens in bedrijfshal Cloë, ook nog de verkiezing van de Prins en Prinses der Senioren. Aanvang 14 uur. 

Topartikels editie Ninove-Dender