Petanque Club De Blockskes bestaat 25 jaar

De petanquespelers in Peizegem gooiden in feite hun eerste ballen op 17 september 1995 maar door de coronamiserie werd dat 25-jarig bestaan pas nu gevierd en dat op zaterdag 30 september. “Het begon in feite in ’t Groenhof tussen pot en pint, maar we zijn meteen van start gegaan in de Processiebaan, net buiten de schaduw van brouwerij De Block. We zetten op een terrein van de brouwerij onze huidige accommodatie neer,” aldus voorzitter Hildegard Van Mulders.

Momenteel beschikken De Blockskes over zes indoorbanen en twintig buitenterreinen. “Vandaag spelen we met vijf ploegen in competitieverband en daarvan zijn er drie teams met vijftigplussers. De senioren of de spelers tot 50 jaar – de jeugd – spelen op zondag en de ouderen op een weekdag. Versta me niet verkeerd, petanque is geen sport voor gepensioneerden maar wel voor alle leeftijden. Ons jongste lid is acht jaar en de nestor van de club is er 85!”

De voorbije kwarteeuw bleven De Blockskes geenszins onder de radar. De club telt zo’n 150 leden en een Belgisch of Vlaams kampioenschap naar Merchtem halen bleek in het verleden al geen probleem. Momenteel staat de vereniging onder leiding van Hildegard Van Mulders, Godelieve Vrijdag is schatbewaarder en Frederic Chretien de sportleider (zie foto). En wees maar gerust, De Blockskes zijn nog lang niet uitgegooid! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk