Bewoners van Koekelberg kwamen nog eens samen

Velen zullen de wenkbrauwen fronsen, maar Koekelberg lag ooit in Merchtem. Er zijn er niet veel meer in de gemeente die weten dat een deel van de huidige Sint-Jansstraat ooit naar de Brusselse gemeente werd genoemd. Iemand heeft dat daar ooit eens uit zijn botten geslagen, en de naam Koekelberg is gebleven! Dat was allemaal voor anno 1960

Het overgrote deel van de straat was nog een modderbaan en enkel het deel van aan de Gasthuisstraat had al kasseien meegekregen. Er woonden op dat moment ook maar vier families met namen als Willems, Van Wemmel, De Backer en Van Den Eynde.

Van dorst zou men op Koekelberg niet omkomen want er waren toen meer herbergen dan woonhuizen. Bekende figuren uit die buurt waren onder meer Jzangske Cr√®me, een dozijn De Blockskes en broeder Marcel Matthys. Ook ex-schepen Paul ‚ÄúPolleke Plek‚ÄĚ Van Den Eynde is van daar afkomstig.

Op initiatief van Dominique Willems, Kristel De Block en Chantal Van Wemmel kwam een deel van die nazaten nog eens samen om herinneringen op te halen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk