Dubbel zo veel bezoekers voor Plantentuin Meise op tien jaar tijd

Plantentuin Meise wordt voor de bezoekers alsmaar aantrekkelijker. Alle nieuwe verwezenlijkingen blijken in de smaak te vallen, want de bezoekersaantallen blijven groeien: van iets meer dan 183.000 in 2019 naar 246.000 dit jaar. Een trend die zich voortzet: in tien jaar tijd verdubbelde het aantal bezoekers. Dat alles blijkt uit het jaarverslag dat zopas werd voorgesteld.

Wat de toekomstplannen betreft zijn de ingebruikname van het nieuwe serrecomplex de Groene Ark, het nieuwe onderkomen voor de zadenbank en de nieuwe bezoekersparking alvast drie mijlpalen voor 2024. Ondertussen startte ook de renovatie van het Pachthof. Dat zal in 2025 het nieuwe horecapunt van de Plantentuin zijn. De Plantentuin gaat dus gestaag door met het verbeteren van de bezoekerservaring om een topattractie te worden.

Nog in 2023 documenteerden onderzoekers van Plantentuin Meise 63 nieuwe soorten, blijkt uit het jaarverslag. Het ging om 22 algen, 7 korstmossen, 13 schimmels en 23 hogere planten. In 2022 lag dat aantal met ongeveer 100 een stuk hoger dan andere jaren, wanneer er gemiddeld een zeventigtal nieuwe soorten beschreven worden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise