IJsfabriek Strombeek geeft gemengd loofbos en akker in beheer van Natuurpunt

Natuurpunt en de Ijsfabriek Strombeek slaan de handen in elkaar voor meer en betere natuur. Het bedrijf geeft een gemengd loofbos en een akker in beheer van Natuurpunt dat er honderden bomen en struiken gaat planten. De gronden leunen bovendien aan bij het erkend natuurreservaat Birrebeekvallei. Op 25 februari werd een overeenkomst getekend tussen de twee partijen.

Het bedrijf Ijsfabriek Strombeek is gespecialiseerd in de productie van tientallen gassen en gasmengsels voor toepassingen in de industriële, medische of voedingssector. Nabij de vestiging in Sint-Brixius-Rode (Meise) heeft het bedrijf ook enkele gronden in eigendom die het nu dus in beheer geeft van Natuurpunt.

Frank Vermoesen, voorzitter van Natuurpunt is opgetogen over de samenwerking. “De extra percelen die we in beheer kunnen nemen, zorgen voor een versterking van de aanwezige natuurwaarden. Op de akker worden bijvoorbeeld dit jaar nog honderden bomen en struikjes aangeplant. Door de overeenkomst met de ijsfabriek heeft Natuurpunt nu de kaap van 40 hectaren natuur in beheer in de Birrebeekvallei overschreden.”

Directeur Dieter Soens van IJsfabriek Strombeek ziet het als volgt: “Onze activiteiten in deze mooie omgeving verzoenen met de natuur is een continu aandachtspunt voor onze medewerkers. We proberen dit met de nodige zorg te benaderen en hebben daarom ook besloten om deze stukken in beheer te geven van Natuurpunt. Vele medewerkers van IJsfabriek maken tijdens hun middagpauze gebruik van het natuurgebied om een leuke wandeling te maken, of om er een mooi toertje te joggen. Kortom, dit stuk natuur biedt veel troeven voor de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. We zijn er van overtuigd dat we deze grond in goede handen geven en zijn benieuwd hoe de akker er zal uitzien binnen enkele jaren.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise