42-jarige vrouw klemgereden na achtervolging: wagen zat vol drugs en wapens

De lokale politie van Grimbergen heeft vrijdag een vrouw aangehouden na een wilde achtervolging die uiteindelijk eindigde in Laken. In de wagen van de vrouw uit Sint-Pieters-Leeuw werden heel wat drugs en verschillende wapens aangetroffen. De 42-jarige verdachte werd aangehouden. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde zondag weten.

De vrouw sloeg vrijdag rond 16 uur op de vlucht bij een controle nadat haar nummerplaat via de mobiele ANPR-camera een ‘hit’ had opgeleverd. De achtervolging werd meteen ingezet. Liefst vijf politievoertuigen werden ingezet en de helikopter van de federale politie. Uiteindelijk werd de vrouw 20 minuten later klemgereden in Laken en kon de vrouw gearresteerd worden. Ze reed tijdens haar vlucht ook tegen een aantal geparkeerde voertuigen.

Het parket Halle-Vilvoorde verschafte intussen meer informatie. “Het betrof een voertuig dat geseind stond, nadat de ex van de bestuurster enkele dagen eerder aangifte had gedaan dat zij er met zijn voertuig vandoor was”, legt parketwoordvoerster Carol Vercarre uit. “Het voertuig kon worden klemgereden in Laken. Er werd een 100-tal pillen – vermoedelijk XTC – aangetroffen, alsook een vuurwapen, boksijzer en vlindermes.”

De vrouw werd door het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor verkoop van verdovende middelen, en inmiddels aangehouden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise