Burgemeester Bonte sluit Lidl wegens niet naleven van coronamaatregelen

In Vilvoorde werd donderdagmiddag de Lidl-winkel aan het Portaelsplein gesloten door de politie. Volgens burgemeester Hans Bonte (SP.A) was het niet de eerste keer dat de winkel door de mand viel bij een inspectie. “Mijn geduld is op.”

Tijdens de inspectie werd er onder andere vastgesteld dat er van social distancing geen sprake meer is. “En waar vroeger de winkelkarretjes ontsmet werden, was dit nu ook niet meer het geval. Er was ook totaal geen toezicht op het aantal aanwezige klanten in de winkel. De meest frappante overtreding was echter dat een deel van het personeel geen mondmasker droeg of het niet correct droeg. Wanneer zij daar op werden aangesproken, ontstonden er discussies en weigerden sommigen om het toch te dragen. Dat kan er bij mij niet in.”

In de vooravond volgde een hoorzitting en die is constructief verlopen. De winkel zal vrijdag dan ook opnieuw de deuren openen. Een van de komende dagen volgt er wel nog een controlebezoek.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise