Covid: MOZA-IK gesloten tot 15 maart

De gemeentelijke buitengewone basisschool MOZA-IK sluit tot en met vrijdag 12 maart 2021 haar deuren. Aanleiding is een uitbraak van het coronavirus onder leerlingen en schoolpersoneel. De directeite, het CLB, Eerstelijnszone AMALO, Agentschap Zorg en Gezondheid en het gemeentebestuur hebben op donderdagmiddag 4 maart 2021 hierover overlegd.

Alle leerlingen en het schoolpersoneel zijn in quarantaine tot en met vrijdag 12 maart 2021.  Ht Agentschap Zorg en Gezondheid stuurt op vrijdag 5 maart 2021 een mobiel testteam naar de school om alle betrokkenen te testen, een tweede test is voorzien op donderdag 11 maart 2021.

Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) heeft alle betrokken ouders en leerkrachten op de hoogte gebracht. Ook de Opwijkse huisartsen zijn op de hoogte, zodat zij waakzaam kunnen zijn de komende dagen.

De leerlingen krijgen de komende week thuisonderwijs. Op school is geen opvang mogelijk. De school zal opnieuw opengaan op maandag 15 maart 2021.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk