Opnieuw drankperimeter voor Beach Party

Voor het tweede jaar op een rij kiest de Chiro van Westrode voor een drankperimeter rond haar Beach Party nu vrijdag. Vorig jaar telde de organisatie namelijk een pak minder dronken tieners dan de jaren voordien.

De 19de editie van de Beach Party is het ondertussen al, nu vrijdag op het voetbalveld van Westrode aan de Jan Hammeneckerstraat. De laatste jaren zag de Chiro van Westrode, die de fuif jaarlijks organiseert, het aantal dronken tieners steeds meer toenemen. Opvallend: die tieners waren al dronken nog voor ze maar Ă©Ă©n voet in de feesttent gezet hadden. Ze trokken namelijk met flessen sterke drank door de omliggende straten.

“In 2013 was het namelijk op het randje”, zegt Geert Van Roy van de organisatie. “Zelfs hele jonge mensen waren stomdronken nog voor ze aan de ingang waren. De perimeter bleek vorig jaar wel haar effect te hebben, want we hebben een pak minder dronken feestvierders in de hulppost van het Rode Kruis geteld. Daarom hebben we beslist om ook dit jaar opnieuw een verbod op alcohol in een straal van 500 meter rond onze tent in te lassen. De politie zal opnieuw patrouilleren. De perimeter beslaat de wegen van en naar onze site, maar ook de woonwijk Pollareveld.”

Een tweede maatregel om het overmatig alcoholgebruik en het binge drinken tegen te gaan, is het ‘binnen=binnen-systeem’. “Ook dat is nodig, want in het verleden zagen we heel wat jongeren onze fuif in en uit wandelen omdat ze buiten een rugzak met sterke drank verstopt hadden”, aldus nog Van Roy. “Wie nu binnen is en de tent wil verlaten om nadien toch opnieuw naar binnen te komen, zal opnieuw inkom moeten betalen.”

Net als vorig jaar zal de drankperimeter alleen voor de Beach Party op vrijdagavond gelden. Voor de Retro-TD Party van een dag later is dat volgens de organisatie niet nodig.

De Chiro van Westrode verwacht op vrijdag zowat 4.000 bezoekers. Op zaterdag komen er meestal zowat 1.500 feestvierders naar de tent op het voetbalveld. 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise