Vlaamse subsidies voor Liedekerkse rioleringsprojecten

Liedekerke krijgt 1,4 miljoen euro Vlaamse subsidies voor het uitvoeren van twee grote en voor Liedekerke cruciale rioleringsprojecten. Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) keurde de dossiers goed op 14 april.

Het eerste project, goed voor 800.000 euro subsidies, gaat om de aanleg van een gescheiden riolering in de Beysstraat (tussen Pamelsestraat en Heuvelkouterstraat), in de Vijfhoekstraat (tussen Heuvelkouterstraat en Gaston Mertensstraat) en in de Gaston Mertensstraat (tussen Vijfhoekstraat en Warandestraat).

Het tweede project, waarvoor Liedekerke een subsidie van 595.000 euro krijgt, omvat de aanleg van een gescheiden stelsel in de Molenstraat (tussen Kleemputtenstraat en Muilemstraat), Meregrachtstraat (voetweg nr 8) en Bunderstraat.

‘Beide projecten zijn de laatste ‘missing links’ in onze gemeente’, zegt burgemeester Luc Wynant (CD&V), bevoegd voor milieu, duurzaamheids- en afvalbeleid.

‘Het toekennen van de subsidies betekent concreet wij deze twee belangrijke projecten in deze legislatuur kunnen uitvoeren’, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Lodewijk (sp.a).

‘Tegelijk wordt de volledige wegenis en voetpaden aangepakt, zodat binnen enkele jaren al deze straten volledig vernieuwd zullen zijn.’

riolering liedekerke