Liedekerke test eigen Bloso-mountainbikeparcours

Het gemeentebestuur Liedekerke heeft een ontwerp klaar voor een Bloso-mountainbikeparcours. Liedekerke is in de regio nog een van de laatste gemeenten zonder een door Bloso erkend parcours voor mountainbikers.

Het parcours van 28 kilometer sluit aan de bij de al bestaande mountainbikeroutes in Affligem, Roosdaal en Ternat. Streefdatum is de bewegwijzerde omloop eind september te kunnen inhuldigen.

Op zaterdag 10 mei kunnen de vele mountainbikers zich alvast een idee vormen van het toekomstige parcours, want dan organiseren drie studenten van HoGent als eindwerk de MTB Moorfretters. Het parcours wordt dan tijdelijk bepijld.

‘We gebruiken deze mountainbiketocht tegelijk als een inspraakmoment om aan het parcours nog de laatste correcties te kunnen uitvoeren voor we het dossier definitief naar Bloso sturen’, zegt schepen van Sport Steven Van Linthout (CD&V).

‘Aan de hand van een vragenlijst, die de fietsers vrijblijvend kunnen invullen, gaan we na of de route voldoet aan de verwachtingen van de fietsliefhebbers.’

De MTB-route zelf omvat 32 kilometer, met stukjes over de aangrenzende gemeenten, en kan worden gereden op zaterdag 10 mei van 13 tot 15 uur. Deelnemen kost 5 euro en inschrijven gebeurt aan de sporthal Heuvelkouter.

Er wordt voorzien in een afspuitstand, net als drank- en eetgelegenheid en een springkasteel voor de kinderen. Onderweg is er bevoorrading met water en fruit.

De drie studenten – Evelien Michiels, Tim Vandriessche en Jonas De Mol – schenken de opbrengst van het evenement aan het Liedekerkse zorgcentrum De Valier voor volwassenen met een beperking.

Inschrijven doe je via deze digitale weg.