Rolschaatsers kunnen zich de komende maand uitleven in Liedekerkse ijshal

Het schaatsseizoen zit er naar goede gewoonte in mei op en nu het ijs gesmolten is, pakt Sport Vlaanderen uit met een nieuwigheid in de Liedekerkse ijshal. De komende maand kan je er namelijk rolschaatsen of inlineskates aanbinden voor wat rollerpret.

Een ijshal zonder ijs blijft nog steeds een hal dacht men bij Sport Vlaanderen, de uitbater van de ijshal in Liedekerke. Het schaatsseizoen zit er steevast op na het derde weekend van mei om pas te hernemen in de derde week van september. Tijdens de zomermaanden laten ze het ijs daar dan ook smelten en is de hal dan ook gesloten. Maar dat kon anders vond de nieuwe centrumverantwoordelijke Koen D’hoker en hij kwam met een nieuw concept op de proppen.

“We zochten al langer naar een alternatief om ook tijdens de zomer een aanbod te kunnen hebben. Daarom kunnen liefhebbers voortaan komen rolschaatsen of inline skaten, en dat nog tot en met de derde vrijdag van juli. Het is de eerste keer dat we dit organiseren, dus het is nog afwachten of het een succes wordt”, aldus centrumverantwoordelijke Koen.

Er zijn grote gelijkenissen tussen beide sporten, dus ook voor de schaatsliefhebber zal het leuk zijn om eens de rolschaatsen aan te binden. Ook voor de piste vergt het weinig aanpassing want onder het ijs ligt een betonnen vloer die ideaal is om te rolschaatsen. “In samenwerking met Skate Vlaanderen verhuren we ook rolschaatsen, inlineskates en valbescherming, al mag iedereen ook eigen materiaal meebrengen”, zegt Koen D’hoker.

De rolschaatspiste opent de deuren telkens op woensdag- en zaterdagnamiddag. Zaterdagvoormiddag kunnen er lessen gevolgd worden bij een professionele lesgeefster en op vrijdagavond is er telkens rollerdisco. Een ticket reserveren kan via de website van Sport Vlaanderen.

Topartikels bij Goeiedag.be