Carnaval, discodagen en initiatielessen tijdens krokusverlof op schaatsbaan

Ook tijdens de krokusvakantie kan er geschaatst worden op de schaatsbaan van Sport Vlaanderen Liedekerke. Met naast schaatsinitiaties ook carnavalsschaatsen.

Wie tijdens de krokusvakantie niet weet hoe de kinderen bezig te houden, moet misschien een bezoekje aan de Liedekerkse ijspiste overwegen. Gedurende heel de vakantie organiseert Sport Vlaanderen er verschillende activiteiten.

“Wie kinderen tussen drie en acht jaar oud heeft en ze wil laten kennismaken met het ijs, kan op zondag 6 en 13 maart afzakken naar de schaatsbaan in Liedekerke. Met de schaatsvriendjes kan je dan tussen 10 en 12 uur de eerste stapjes op het ijs zetten”, zegt centrumverantwoordelijke Koen D’hoker. “We delen dan de ijsbaan op in twee zones. In de ene zone mogen mama en papa vrij schaatsen terwijl de kinderen in de andere zone onder begeleiding hun eerste parcours op het ijs afleggen. Vooraf kan je zelfs nog genieten van een ontbijt in de horecazaak van de ijshal.”

Voor de iets oudere schaatsers is er dit jaar een heus schaatscarnaval. Op vrijdag 25 februari kunnen alle tieners zich verkleden en uitleven op het ijs met DJ Franco. Daags nadien is het de beurt aan de kinderen tijdens de kindercarnavalsdisco met DJ Stoffel. Op dinsdag 1, donderdag 3 en vrijdag 4 maart is er tijdens de avondbeurt discoschaatsen met leuke muziek en discoverlichting. Wie zeker wil zijn van een plaatsje op het ijs kan maar beter online al reserveren.

Topartikels editie Ninove-Dender