Bestuur waarschuwt handelaars voor valse aanmaningen van ‘gerechtsdeurwaarder’

De gemeente Meise waarschuwt voor valse aanmaningen met betrekking tot achterstallige betalingen die in naam van een gerechtsdeurwaarder worden uitgestuurd en vraagt om hier zeker niet op in te gaan.

Verschillende handelaars hebben het lokaal bestuur gecontacteerd in verband met een phishing-bericht dat in naam van ‘Siregar Gerechtsdeurwaarders’ is uitgestuurd. Het bericht gaat over een aanmaning voor een achterstallige betaling waarvan de vordering aan ‘Siregar Gerechtsdeurwaarders’ zou overgedragen zijn door de gemeente. “Ga hier niet op in”, laat het bestuur met aandrang weten. “Bij twijfel over de echtheid van een bericht, kan je altijd proberen om de instantie die er – zogenaamd – achter zit te contacteren. Zoek de correcte contactgegevens op en informeer zo naar de echtheid van het bericht.”

Wie een verdacht bericht ontvangen heeft, wordt gevraagd het bericht (of een screenshot ervan) door te sturen naar verdacht@safeonweb.be, het e-mailadres van het Centrum voor Cybersecurity België. Van daaruit worden de links en bijlages van doorgestuurde berichten (geautomatiseerd) gecontroleerd. Verdachte links worden onmiddellijk geblokkeerd. Zo zijn minder oplettende internetgebruikers die op de link geklikt hebben, ook beschermd.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise