Sociale kruidenier opent nieuw punt: “Al meer dan 30 gezinnen kwamen al over de vloer”

De sociale kruidenier heeft een nieuw punt geopend in Strombeek-Bever. Inwoners van Grimbergen die het financieel moeilijk hebben, kunnen bij de sociale kruidenier Winkel Welkom terecht voor voeding en basisproducten.

Bij een sociale kruidenier kies je zélf welke producten je aankoopt en dit aan sterk verminderde prijzen. Sommige producten kan je er ook gratis verkrijgen. Vooraf dienen geïnteresseerde klanten eerst langs te gaan bij het Sociaal Huis van Grimbergen. Na een sociaal onderzoek kunnen zij worden toegeleid en krijgen ze een klantenkaart van de sociale kruidenier. Sinds juni 2022 was er al een kleine vestiging voorzien in een lokaal dat de parochie huurde in de Sint-Amandsstraat in Strombeek-Bever. De voorbije maanden kwamen zo reeds 23 gezinnen uit Strombeek-Bever en 9 gezinnen uit Grimbergen over de vloer.

Sociale Kruidenier is meer dan voedselbedeling alleen. Bij de sociale kruidenier kan je terecht voor noodzakelijke voedingsproducten, maar ook voor verzorgings- en huishoudproducten. Dankzij de financiering door het lokaal bestuur, giften en gunstige afspraken met leveranciers, kunnen deze producten aan een lager tarief worden aangeboden. Hiermee creëren ze een waardig en kwaliteitsvol alternatief voor noodhulp. Want bij de traditionele bedeling van voedselpakketten moeten klanten zich tevreden stellen met een standaardpakket dat voor hen wordt samengesteld. Bij de sociale kruidenier behoudt de klant keuzevrijheid en autonomie.

Door de toegenomen energiekost en gestegen prijzen in de supermarkt, hebben veel meer mensen nood aan goedkopere basisproducten. Voorheen konden inwoners van Grimbergen enkel terecht bij de sociale kruidenier Idem Dito in Vilvoorde, een deelwerking van CAW Halle-Vilvoorde (Centrum Algemeen Welzijnswerk).

Winkel Welkom bevindt zich in Pastorijstraat 2 in Strombeek-Bever en is elke zaterdag open van 9u30 tot 15u. Je kan er op zaterdag ook terecht voor een koffie en een warm gesprek met een van de vele vrijwilligers.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise