Einde werken Dorpsplein Bodegem in zicht

Het slechte weer gooide flink wat roet in het eten, maar nu de aanhoudende regen plaats maakt voor een heldere hemel, komt ook het einde van de werken aan het Dorpsplein van Sint-Martens-Bodegem steeds dichterbij.

Eerder werd aangekondigd dat de Schepdaalstraat al vroeger terug open zou zijn. Twee tegenvallers beslisten daar anders over. De betonweg moest normaal al voor de kerstvakantie geplaatst worden, maar dat is niet gelukt.

Dat zorgde meteen voor behoorlijke vertraging. Het beton werd uiteindelijk begin februari gegoten. Tijdens de uithardingstijd worden alvast de voetpaden aangelegd.

Daar bovenop werden de werken gehinderd door de natte en koude weersomstandigheden van de afgelopen weken. Dat maakte het asfalteren zinloos, omdat het risico van onmiddellijke schade te groot is. Als de temperaturen hoog genoeg zijn, kan er dan ook snel geasfalteerd worden.

Indien de weersomstandigheden het toelaten kan de Schepdaalstraat terug open gesteld worden tegen het einde van de maand. Het plein zelf wordt verder afgewerkt gedurende de maand maart. Het einde van de werken is dus in zicht.

(Foto: gemeente Dilbeek)