Thomas Locus (Bistro Margaux) geselecteerd voor Jong Keukengeweld

thomas locus bistro margauxThomas Locus, chef bij Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem, is een van de vier Vlaams-Brabantse chefs die werden geselecteerd voor Jong keukengeweld, de actie waarmee Vlaanderen Lekker Land 45 jonge talenten in de topgastronomie in de kijker zet.

In Vlaams-Brabant werden vier chefs geselecteerd: Bart De Bondt (Bart De Bondt, Tienen), Lesley De Vlieger (Terborght*, Huizingen), Thomas Locus (Bistro Margaux*, Sint-Martens-Bodegem) en Wim Dejonghe (Het Land aan de Overkant, Leuven). 

‘Om ons op culinair vlak te onderscheiden, zetten we in op het enorme potentieel aan jonge beloftevolle chefs. Onze ‘jonge chefs’ zijn onze grootste troef. Ook Vlaams-Brabant heeft heel wat jong, gastronomisch toptalent in huis’, zegt Monique Swinnen (CD&V), gedeputeerde voor toerisme.

Gastronomisch voor 45 euro

In totaal werden 45 chefs geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van voormalig sterrenchef Jan Buytaert. 

Thomas begon jong, onbezonnen en zonder opleiding aan zijn parcours, maar zijn ervaring bij grote namen als Michel Coppens, Jean-Pierre Bruneau, Sergio Herman en Berasategui bezorgden hem bij Bistro Margaux intussen een eerste Michelinster, een 16 op 20 in de Gault Millau en de titel ‘Beste Jonge Chef region Brussel 2012’.

De wedstrijd Jong Keukengeweld loopt van 1 oktober tot 15 november en geeft jongeren van 18 tot 30 jaar de kans om voor 45 euro de sfeer op te snuiven in een gastronomisch restaurant. Voor dit bedrag mogen ze zich verwachten aan een driegangenmenu van topkwaliteit, water en aangepaste wijnen of bieren inbegrepen. Vorig jaar genoten meer dan 7.000 jongeren van Jong Keukengeweld.

www.bistromargaux.be  Foto’s: ©Michael Dehaspe