Ninoofse molens doen mee aan Molendag

De molenaars van Oost- en West-Vlaanderen stellen op zondag 6 oktober weer hun molens open voor het grote publiek. Van 10 tot 18 uur zijn zowat alle draai- en/of maalvaardige molens in West- en Oost-Vlaanderen te bezoeken.

Ook de twee windmolens op Ninoofs grondgebied doen mee. De Wildermolen in Appelterre-Eichem (Wilderstraat) ontvangt alle molenminnaars vanaf 10 uur. In de Molen ter Zeven Wegen in Denderwindeke (Heirebaan) ben je welkom vanaf 12 uur.

Op de beide molens geven ervaren molengidsen tekst en uitleg bij de molenstiel en –geschiedenis en krijg je informatie over de recente herstellings- en onderhoudwerken. 

Vele molenaars zorgen voor een extra programma, gratis rondleidingen en hier en daar zelfs pannenkoeken, gemaakt van zelf gemalen meel en bloem.

Meer info over de opengestelde molens, hun programma en handige molenfietsroutes vindt u op www.oostvlaamsemolens.be en www.wwmolens.be. Kijk ook eens op www.molenforumvlaanderen.be en www.molenechos.org voor extra informatie.

Topartikels editie Ninove-Dender