Merchtem koopt een tennishal van Velocity

Er lijkt een einde te komen aan de soap rond het realiseren van een polyvalente zaal in Brussegem. De gemeente gaat een tennishal van Velocityclub (Tennis, Fitness en Spa) aankopen. De hal met een aantal badminton- en squashterreinen is 1200 m² groot en kan, mits een aantal aanpassingen, gebruikt worden als polyvalente zaal voor o.m. eetfestijnen, culturele en sportieve manifestaties.

De verkoopsom werd bepaald op 238.000 euro. De grond is eigendom van de gemeente die Velocityclub in het verleden een recht van opstal verleende. De aangekochte hal grenst ook aan het kaatsterrein en kan (indien gewenst) ook langs daar ontsloten worden.

Na de verkoop beschikt Velocityclub nog steeds over 6 indoor en 7 outdoor tennisterreinen.

Polyvalente zaal

De verkoop werd gesloten tussen het Autonoom GemeenteBedrijf (AGB) en de heer Simon, eigenaar van de Velocitygebouwen. De schepenen David De Valck en Maarten Mast voerden de onderhandelingen voor de gemeente.

Zij maken zich sterk dat zij, tegen een zeer redelijke kostprijs, de hal kunnen aanpassen tot polyvalente zaal door een keuken en sanitair blok aan te bouwen. De nieuwe gemeentelijke zaal krijgt een aparte ingang en wordt volledig gescheiden van de infrastructuur van Velocityclub.

De aankoop zou ten laatste op 15 december kunnen bezegeld worden waarna de aanpassingswerken van start kunnen gaan. De nieuwe zaal zou, zonder noemenswaardige vertragingen, in het najaar van 2014 in gebruik kunnen genomen worden. Ook de Rinkelingschool zou er gebruik van kunnen maken voor de turn- en sportlessen van zijn leerlingen.