Gloednieuwe speeltuin aan Prinsenbos

Na ruim 20 jaar intensief gebruik verdween in Grimbergen onlangs de speeltuin in het Prinsenbos. Niet voor lang, want een gloednieuwe speeltuin herrijst al in november. De huidige toestellen vonden een nieuwe thuis aan wzc Ter Biest, voor de (achter)kleinkinderen van de bewoners.

“De voorbereidende werken aan de nieuwe speeltuin aan het Prinsenbos zijn al even opgestart”, zegt schepen van Jeugd Jelle De Wilde (CD&V MAX). “De oude speeltoestellen werden verwijderd en het terrein wordt klaargemaakt. Als alles volgens plan verloopt, kan de effectieve opbouw op 14 oktober 2024 starten. Doel is om alles af te ronden tegen uiterlijk eind november 2024.”

“Met klimrekken, glijbanen, schommels én een uitkijktoren zullen kinderen van 2,5 tot 12 jaar zich niet snel vervelen. Het creatieve ontwerp is inclusief: ieder kind is welkom, zonder en met beperking. Er komt een aangepaste schommel voor kinderen met een fysieke beperking, naast banken voor ouders en grootouders, om toe te kijken.”

Aan de nieuwe speeltuin is een fiks kostenplaatje verbonden. “In totaal kost de nieuwe speeltuin bijna 200.000 euro”, gaat de schepen verder. “Grimbergen heeft veel kleine speeltuintjes. Met de komst van deze grotere speeltuin met een – letterlijk – hoger niveau van uitdaging in het centrum van onze gemeente, wordt een wens van vele ouders in vervulling gebracht.”

“De oude speeltuin, die elk jaar vakkundig op veiligheid getest werd, kreeg een nieuwe plek aan woonzorgcentrum Ter Biest. Daar kunnen de (achter)kleinkinderen van de bewoners er nog enkele jaren plezier aan beleven. Waar mogelijk, recupereert de gemeente dus materialen en ze gaat op het vlak van duurzaamheid nog een stapje verder. Zo is de nieuwe speeltuin gemaakt uit solide Robiniahout.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise